Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mastercyklisten Charlotte Brems från Stenungsund  hoppas kunna genomföra några tävlingar säsongen 2021, däribland SM och VM. Bild: Tony Balogh
Mastercyklisten Charlotte Brems från Stenungsund hoppas kunna genomföra några tävlingar säsongen 2021, däribland SM och VM. Bild: Tony Balogh

Tack för att du läser Lokaltidningen STO

Oklar cykelsäsong för Brems

Det finns ett SM att se fram emot liksom ett VM men om cykelsäsongen 2021 verkligen blir av för mastercyklisten Charlotte Brems återstår att se.

Hon säger att det fortfarande är en annorlunda säsong eftersom varken hon eller någon annan aktiv vet om eller ens när det blir tävlingar.

– Linje-SM är planlagt att gå i Uppsala den 12-13 juni men det är fortfarande väldigt oklart, säger Brems som bor och arbetar i Stenungsunds kommun.

– Tyvärr – får man väl säga – har de lagt tempo-SM i Jönköping och mountainbike-SM i Göteborg samtidigt. Då får jag välja vilket är tråkigt, säger hon om tävlingarna som sker under första helgen i augusti.

Samma helg

– Det finns 52 helger på ett år och de väljer samma helg.

Finns det någon förklaring?

– De är medvetna om problemet men det har ändå blivit så eftersom det var det som passade bäst.

Vet du redan nu hur du ska göra den helgen?

– Nej, jag vet inte hur jag ska göra. Det får sommaren utvisa, säger hon.

Tränar du på olika sätt beroende på vad du bestämmer dig för?

– Ja, det måste jag! Ska jag köra tempo-SM blir det betydligt mer träning på tempocykel men i mountainbike måste jag träna teknik i skogen. Men konditionen som sådan kan jag träna på samma sätt.

VM kanske blir av

Tanken och förhoppningen om VM i mountainbike den 4-7 september i Banja Luka i Bosnien Hercegovina finns fortfarande.

– Men jag har svårt att tro att det blir av. Och frågan är om man vill åka utomlands för att tävla i år, säger Brems.

– Det är också osäkerhet kring försäkringar och liknande. Det är inte heller gratis att åka iväg för att tävla. Man ska ha med sig cykel och allt annat. Man vill inte tappa de pengarna om det nu inte skulle bli något, säger hon.

Möjligen kan det bli så att VM skjuts framåt i tiden till ett datum senare i höst.

När måste du ha bestämt dig?

– Tanken är att jag ska söka ett wild card för kvaltävlingen går i Finland i slutet av juli. Det känns för sent för att jag ska kunna veta plus att jag måste jag resa dit. Så början av juli tänker jag mig att jag måste veta för att kunna få ihop det, säger hon.