Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

För Orust FC:s damlag i division 2 blir det visserligen premiär för träningsmatcher i nästa vecka men seriepremiären lär inte bli av förrän i augusti.
För Orust FC:s damlag i division 2 blir det visserligen premiär för träningsmatcher i nästa vecka men seriepremiären lär inte bli av förrän i augusti.

Oklart om seriepremiär för Orust

Seriepremiär om en dryg månad. Som kanske blir om två månader. Orust FC ska i dagarna bestämma sig för hur man ska göra.

Från och med den 1 juni är det tillåtet med träningsmatcher och snart drar seriespelet igång.

I spelprogrammet för division 2 nordvästra Götaland för damer ska OFC lördagen den 3 juli på hemmaplan möta Eriksbergs IF från Göteborg.

– Det är inte helt bestämt än, säger Stefan Kristensson, huvudtränare för OFC.

– Vi har seriepremiär den 3 juli men vi kommer troligen att be Eriksberg att flytta på den matchen till hösten. Vi kommer troligen att ta det beslutet i dagarna.

Nästa match för OFC är inte förrän lördagen den 7 augusti borta mot Vänersborgs FK. Såvida inte kampen mot Eriksberg läggs in på ett datum innan den 7 augusti.

Är det det som är motiveringen?

– Det är många småsaker men det känns fel att gå in i en match för att sedan vara lediga. Då känns det bättre att spela allt till hösten.

Under den närmaste tiden ska flera träningsmatcher spelas.

– Vi har tre inbokade den 3 juni (Munkedal), 10 (Stenungsund) och 19 (Herrestad). Jag vill ha in eller två matcher till innan vi går på ledighet i juli, säger Kristensson där den första spelas hemma på Tavlebordsvallen.

Troligen tar laget ledigt tidigare än tänkt och startar upp tidigare än tänkt. Omstarten sker i så fall i slutet av juli månad.

– Så är tanken nu i alla fall. Som sagt – tränat har vi gjort, så att vi är nöjda. Nu ska det bli skönt att få spela matcher för det är det som vi alla saknar, säger Kristensson.