Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Vallin i Orust avancerar framåt i Orust FC:s segermatch med hela 7–0 hemma mot Stenungsunds IF. Bild: Bjorn Persson
Sandra Vallin i Orust avancerar framåt i Orust FC:s segermatch med hela 7–0 hemma mot Stenungsunds IF. Bild: Bjorn Persson

Orust FC körde över Sif

Hela 16–1 på två träningsmatcher för Orust FC är resultat som talar sitt tydliga språk. Det kan behövas i uppladdningen inför den seriepremiär som OFC egentligen ville flytta.

Enligt spelprogrammet för division 2 nordvästra Götaland för damer ska OFC möta Göteborgslaget Eriksberg hemma på Tavlebordsvallen lördagen den 3 juli.

Eftersom det är den enda seriematchen innan sommaruppehållet ville Orust flytta kampen till efter sommaren, men det sa Eriksberg nej till. Därför blir det match.

– Därefter blir det sommarledigt och så är vi tillbaka i slutet av juli någon gång. Förhoppningsvis ska vi få in träningsmatch. Sedan blir det att köra färdigt serien, säger Stefan Kristensson, huvudtränare i OFC.

OFC ska spela tre träningsmatcher i juni månad. Två är avklarade. I den första vann man med 9–1 mot Munkedal. I den andra i tisdags kväll avgick laget med segern i STO-derbyt mot Stenungsund med 7–0 efter att ha lett i halvtid med 3–0.

Då börjar Kristensson så här:

– Det var inget jättebra spel från vår sida i jämförelse med förra matchen. Det var helt klart mer krampaktigt, säger han.

– Men vi försöker göra de saker som vi har tränat in och lyckas med det. Vi kommer till målchanserna vilket är viktigast i de här matcherna. Vi gör ändå sju mål och har lägen för att kunna slänga in ett par till, säger han.

– Målmässigt är jag nöjd – anfallsmässigt är jag hyfsat nöjd. Och även om vi höll nollan har vi en del att titta på i försvarsspelet.

Det faktum att OFC har mött lag från division 3 spelar in.

– Det ska ju skilja fem-sex mål mellan divisionerna. På det sättet har vi väl gjort det bättre än förväntat. I båda de här matcherna märks det att det är divisionsskillnad mellan lagen i spelet, i det fysiska och i uthålligheten, säger han.

– I de här matcherna tittar vi nästan bara på vår prestation och anfallsspelet. Då ser det ganska bra ut – även om det var lite trögare och knackigare idag.