Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Morlanda Goif vill utveckla sin anläggning Glimmaråsen till att bli mer än bara en plats för fotboll och därmed kunna gynna fler än bara de som är medlemmar i föreningen. Bild: Tony Balogh
Morlanda Goif vill utveckla sin anläggning Glimmaråsen till att bli mer än bara en plats för fotboll och därmed kunna gynna fler än bara de som är medlemmar i föreningen. Bild: Tony Balogh

Plats för padel, utegym och konstgräs – Glimmaråsen ska utvecklas

Från en anläggning för enbart fotboll till ett idrottscenter för fler än bara medlemmar i föreningen. Morlanda Goif vill utveckla Glimmaråsen med bland annat utegym, padelbanor och konstgräsplan.
– Kan vi bidra till en god samhällsutveckling samtidigt som vi utvecklar oss som idrottsförening, så är det bara win-win, säger Kelly Relfsson, ledamot i styrelsen.

Klubben från västra Ellös på Orust presenterade under fredagen sina tankar i en enkät på klubbens hemsida.

Morlanda för fram idéer om konstgräsplan, utebanor för padel, utegym – det första i sitt slag på Orust – och en multiarena med plats för bland annat fotboll, basket och badminton men som vintertid också kan spolas med is.

Några beslut har inte tagits av styrelsen och det finns heller inget körschema för det man kallar för Glimmaråsen 2.0.

– Men vi har en ambition och vi känner att vi inte ligger så långt borta. Vi skulle nog kunna tänka oss ett genomförande under 2022, säger Kelly Relfsson, ledamot i styrelsen, om det som skulle kunna beskrivas som ett idrottscenter.

– Vi vill finnas till inte bara för våra medlemmar och fotbollsspelare utan vill verka för samhället. Det finns ju inte så mycket annat att göra på Ellös, säger han.

Enkät till många

För att komma framåt i beslutsfattandet vill föreningen veta vad såväl medlemmar som allmänhet kan tänkas ha för åsikter.

Ni riktar er till fler än bara medlemmar i Morlanda Goif?

– I enkäten frågar vi om de är medlemmar eller inte, om de bor i Ellös eller på västra Orust, om de är sommarboende eller om de bor i annan kommun, säger Relfsson.

Morlanda Goif bildades 1945 och Glimmaråsen har varit hemmaplan för klubben sedan dess. Bild: Tony Balogh
Morlanda Goif bildades 1945 och Glimmaråsen har varit hemmaplan för klubben sedan dess. Bild: Tony Balogh

– Vi försöker scanna av vad folk vill. Därefter försöker se på på vad och på vilket sätt vi kan genomföra det, säger Relfsson.

Insamlandet av enkätsvar ska pågå en tid.

– Skulle få tusen svar inom väldigt kort tid kanske vi nöjer oss med det. Går det långsammare får vi kanske ge det lite mer tid, säger Relfsson om det som ska pågå fram ”tills vi har en hygglig bild”.

Öronmärkta pengar

Oavsett vad som ska göras kommer det att kosta pengar. Föreningen fick för ett antal år sedan en större donation av en person bosatt i Ellös. Summan uppgår till flera miljoner kronor.

Någon större investering med detta arv som grund har ännu inte gjorts.

– Pengarna har varit öronmärkta för föreningsutveckling och anläggningsutveckling. Vi ska i så stor mån som möjligt främja barn och ungdomar, säger Relfsson.

– Det här är en sådan sak som man skulle kunna använda pengarna till, men vi har också lokaler som det också behöver göras något åt inom en ganska snar framtid, säger han.

– Om vi genomför det här kommer vi också att söka medel externt.