Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barn och ungdomar i ett av Rönnängs FF:s lag. Klubben har av Allmänna arvsfonden beviljats 4,4 miljoner kronor för bygget av en padelhall. Bild: Rönnängs FF
Barn och ungdomar i ett av Rönnängs FF:s lag. Klubben har av Allmänna arvsfonden beviljats 4,4 miljoner kronor för bygget av en padelhall. Bild: Rönnängs FF

Rönnängs FF fick 4,4 miljoner

En nervös väntan men idag kom beskedet: Allmänna arvsfonden tilldelar Rönnängs FF ett bidrag på hela 4,4 miljoner kronor för bygget av en padelhall.

Beskedet skickades inte via ett telegram som därefter överlämnades av ett bud utan kom via ett vanligt mejl.

– Det är verkligen en rejäl summa! Det var verkligen mer än vad vi hade väntat oss, säger Tommy Pettersson, ordförande i RFF.

Hur får man reda på sådant beslut?

– Det finns fasta rapporteringsdatum, så vi visste att det skulle komma ett mejl eller samtal idag. Det har varit en nervös väntan men strax före lunch kom det ett mejl om att vi hade blivit beviljade stöd, säger han.

– Det är fantastiskt roligt för inte bara oss utan för hela samhället, skulle jag vilja säga, och för hela Tjörn. Nog för att det finns padelhallar men det är ingen annan som är inriktad mot barn och ungdomar, som är föreningsdriven och som kan hålla nere kostnaderna.

LÄS MER: Padelhall är del av en nystart

Föreningen på västra Tjörn presenterade tidigare i år sina planer på att bygga en padelhall i anslutning till klubbens anläggning. Projektet kostar sina modiga miljoner men finansieringen ska ska genom att söka bidrag och då bland annat hos Allmänna arvsfonden.

Rönnängs träningsanläggning är Tuveslätts IP på västra Tjörn. I anslutning till denna ska padelhallen byggas. Bild: Rönnängs FF
Rönnängs träningsanläggning är Tuveslätts IP på västra Tjörn. I anslutning till denna ska padelhallen byggas. Bild: Rönnängs FF

– Man söker på den faktiskt kostnaden för hela projektet och så får man en procentsats på det, säger Pettersson.

– Normalt sett kan de sponsra upp till 70 procent av ett projekt. Därefter gör de tydligen ett generellt avdrag på 30 procent när det gäller padel eftersom det inte bara kommer att användas av barn och ungdomar utan även av vuxna, säger han.

– Summa summarum gick de in med hälften av vad kostnaden kommer att bli.

Hur tänker ni lösa resten av finansieringen?

– Vi fortsätter att söka bidrag. Vi kommer också att gå till det lokala näringslivet för att söka sponsring. Bland privatpersoner kommer vi att göra en Swish-kampanj inom kort. Banken går in och tar resten, säger Pettersson.

LÄS MER: Ett steg närmare padelhall

– Ju mindre vi behöver låna desto lägre priser kan vi hålla för barnen och ungdomarna. Det blir lägre ränte- och amorteringskostnader.

Nästa steg i processen är att få besked om bygglov – det ska kunna komma som i nästa vecka – plus att politiken verkar ha vaknat till liv om ett eventuellt stöd.

– De har inte gett oss några löften men det är en pågående diskussion med kommunen om deras stöttning, säger Pettersson.