Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anfallaren Gustaf Kjellström och de övriga i Stenungsunds IF får vänta på seriepremiären i division 2 norra Götaland. Om inte restriktionerna har lättat den 23 april skjuts premiären upp till den 22-23 maj. Bild: Pontus Soderman
Anfallaren Gustaf Kjellström och de övriga i Stenungsunds IF får vänta på seriepremiären i division 2 norra Götaland. Om inte restriktionerna har lättat den 23 april skjuts premiären upp till den 22-23 maj. Bild: Pontus Soderman

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Seriepremiär i tvåan skjuts upp

Stenungsunds IF kan få vänta på seriepremiären i division 2 ytterligare en tid till helgen den 22-23 maj eller i värsta fall till helgen den 5-6 juni. Nytt avgörande datum blir fredagen den 23 april.

Svenska fotbollförbundet kommunicerade under måndagen ut nya beslut från förbundsstyrelsen om och kring seriepremiärerna i fotboll som var tänkta till helgen den 1-2 maj.

Beslutet kommer direkt att påverka Stenungsunds IF i division 2 norra Götaland.

”Om nuvarande pandemirestriktioner kvarstår 23 april kommer seriestarten i de lägre förbundsserierna skjutas upp ännu en gång och kvalspelen på herrsidan tas bort” skriver förbundet på sin hemsida.

”I det fall de nationella restriktionerna inte lättat då har förbundsstyrelsen beslutat kring konsekvenshanteringen för de lägre förbundsserierna. Med ”de lägre förbundsserierna” avses division 2-3 herrar och division 1 damer” skriver SvFF.

Om inte restriktionerna på grund av pandemin har lättat senast 23 april skjuts seriestarten upp till 22-23 maj och kvalet på herrsidan till division 3, division 2 och ettan ställs in.

Om inte restriktionerna har lättat senast den 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare till helgen den 5-6 juni.

Förbundet ska också utreda ”när brytpunktsdatum för att nödgas ta till enkelmöten i de olika serierna infaller” samt att den ”frågan ska återrapporteras till förbundsstyrelsen i maj”.

Om kvalen ställs in kommer rak upp- och nedflyttning ske mellan de aktuella divisionerna.

”De lag som hamnar på den ursprungliga kvalplatsen upp går därmed miste om den möjligheten. Det är givetvis beklagligt men den samlade uppfattningen är att det viktigaste har varit att försöka säkerställa en säsong med dubbelmöten i de aktuella serierna” skriver förbundet.

Svenska fotbollförbundet har ansvar för seriespel i förbundsserier medan det är de enskilda distriktsförbunden som ansvarar för division 4 och nedåt på herrsidan respektive division 2 och nedåt för damer.

Distriktens tävlingsansvariga kommer under måndagen att genomföra telefonmöten för att diskutera vad som nu ska ske.

Den enda logiska konsekvensen – med tanke på förbundsstyrelsen beslut – är att seriepremiärerna i lokalfotbollen även de skjuts upp till minst den 22-23 maj om inte restriktionerna har lättat till den 23 april.