Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det lär dröja till tidigast i mitten av maj månad innan de lokala fotbollsserierna i Bohuslän kan starta seriespelet. Här är det blåklädda division 2-laget Vallens IF i kamp mot Ytterby IS. Bild: Linus Olsson
Det lär dröja till tidigast i mitten av maj månad innan de lokala fotbollsserierna i Bohuslän kan starta seriespelet. Här är det blåklädda division 2-laget Vallens IF i kamp mot Ytterby IS. Bild: Linus Olsson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Seriestart i mitten av maj

De lokala fotbollsserierna i Bohuslän kan – kanske – starta helgen den 15-16 maj. På grund av situationen kring pandemin råder det dock stor osäkerhet om detta är möjligt.

I måndags kommunicerade Svenska fotbollförbundet ut det beslut som förbundsstyrelsen hade tagit den gångna helgen om division 2 och 3 för herrar samt division 1 för damer.

Istället för seriepremiär helgen den 1-2 maj blir det premiär den 22-23 maj. Allt under förutsättning att pandemiläget har förbättrats. I annat fall kan starten skjutas upp ytterligare till helgen den 5-6 juni.

Det viktiga datumet att förhålla sig till är fredagen den 23 april för då bestämmer sig förbundet.

BFF inväntar SvFF

Hur förbundet på riksnivå agerar kring sina förbundsserier påverkar i sin tur distriktsserierna från division 4 och neråt för herrar samt division 2 och neråt för damer. Här är det distrikten som bestämmer.

Bohusläns FF berättar på sin hemsida att ”dessa beslut samt de rådande restriktionerna för Region Västra Götaland, som vi tror kommer att förlängas i slutet på denna vecka, gör att vi vill förbereda er på att BFF och DFF:s distriktsserier för seniorer kommer att starta tidigast i mitten av maj.”

Man tillfogar också att om det ”skulle det komma lättnader i restriktionerna” mot slutet av den här veckan, så återkommer BFF med mer information.

Invänta 23 april

Det står inte uttryckligen på BFF:s hemsida att serierna startar i mitten av maj.

– Svenska fotbollförbunder har ju inte fattat något beslut ännu och därför vill inte vi heller göra det, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i tävlingskommittén för BFF.

Hon syftar på att SvFF definitivt bestämmer sig den 23 april. Det förbundet framförde i måndags var vad som kanske kommer att hända.

– Vi måste därför avvakta till den 23 april innan vi vet om det blir kval till division 3 eller inte. Vi hade hoppas få besked om kvalet igår men så blev det inte, säger Niklasson Bergsten.

Anpassar efter smittläge

Vad SvFF säger är dock en sak.

– Men vi anpassar oss efter hur smittläget ser ut i regionen, säger Niklasson Bergsten.

– Och om det blir klart för spel, så kommer det att börja med träningsmatcher och sedan seriematcher. Vi behöver inte anpassa oss efter det datum som SvFF har gjort. Det kan bli en vecka före och en vecka efter, säger hon.

Serierna är inte heller lottade. BFF vill inte dra igång det arbetet förrän man med säkerhet vet hur det kommer att bli med seriestarten.