Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lukas Corner Lindholm gjorde det avgörande målet till seger 2–1 för Stenungsunds  IF i lördagens bortamatch mot Grebbestads IF. Bild: Pontus Soderman
Lukas Corner Lindholm gjorde det avgörande målet till seger 2–1 för Stenungsunds IF i lördagens bortamatch mot Grebbestads IF. Bild: Pontus Soderman

Sif avgjorde sent till seger – Lukas Corner blev matchhjälte

Underläge med 0–1 men under de sista minuterna vände och vann till slut Stenungsunds IF lördagens bortafajt mot Grebbestad med 2–1. För det sista målet, som föll i den 88:e minuten, svarade anfallaren Lukas Corner Lindholm

Hemmalaget var inledningsvis på Siljevi det bättre laget och Valon Gashi gav Gif ledningen med 1–0 efter en hörna. Då hade cirka tio minuter hunnit spelas.

– Vi spelar faktiskt ganska dåligt och får inte till det, säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare för Sif.

– Vi gjorde en bättre andra halvlek men vi var fortfarande inte bra, säger han.

Men det var i den andra halvleken som vändningen skulle komma för Stenungsund.

Mittbacken Filip Samuelsson nickskarvade in 1–1 i den 78:e minuten efter en fast situation. Med två minuter kvar att spela kunde anfallaren Lukas Corner Lindholm trycka in det som skulle bli segermålet 2–1. Det var 21-åringens andra mål för säsongen.

– Ska jag vara ärlig minns jag inte exakt vad som hände, men bollen hamnade i straffområdet, där det är mycket folk, och han trycker till bollen. Han får snedträff men den studsar in och det är underbart!

Det är sådana mål som du brukade göra under din aktiva karriär?

– Exakt, exakt! Jag älskar dem – fan vad gôtt det är! Fula mål är det bästa jag vet!

Gjorde ni en bättre andra halvlek?

– Jag skulle vilja påstå att Grebbestad faller djupare på egen planhalva i andra halvlek. Men vi lyckas egentligen inte etablera något tryck och lyckas inte med det som vi vill göra, säger Fhager Karlsson.

– Vi gör ett dubbelbyte efter 70-75 minuter då bröderna Adolfsson (Leo och Liam) kommer in. Då blir det lite mer energi i laget och vi lyckas vända på slutet, säger han om duon som ersatte Jesper Widenbäck och Malte Runevik.

Jonathan Fhager Karlsson satt för övrigt ombytt på bänken.

– Men mest för att fylla ut bänken – jag var siste man in om det skulle bli kris. Det skulle mycket till om jag skulle bytas in.

Sif har på de fyra första matcherna i division 2 norra Götaland noterats för kryss, seger, förlust och seger. Laget möter härnäst dagen innan midsommarafton Ahlafors på bortagräs.

Fotboll

Division 2 norra Götaland

Grebbestad-Stenungsund

1–2 (1–0)

Målskyttar Sif: Filip Samuelsson och Lukas Corner Lindholm.