Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsunds anfallare Gustav Kjellström är steget före sin bevakare i Gauthiod. Sif förlorade tisdagskvällens genrep med 2–3. Bild: Pontus Soderman
Stenungsunds anfallare Gustav Kjellström är steget före sin bevakare i Gauthiod. Sif förlorade tisdagskvällens genrep med 2–3. Bild: Pontus Soderman

Sif tappade i slutminuterna: ”Inte mycket att göra”

När mindre än fem minuter återstod av Stenungsunds genrep inför lördagens seriepremiär i division 2 ledde laget med 2–1 över gästande IK Gauthiod. När matchen spelats klart stod de rödtröjade som förlorare med 2–3.

Då hade pigge och irrationelle mittfältaren Martin Cruz Aliga i den 84:e minuten prickat ribban med ett mäktigt långskott.

3–1 där och frågan var om luften då hade gått ur de blåklädda seriekollegorna från Grästorp.

Istället fick den närvarande publiken se en vacker kvittering till 2–2 i den 86:e minuten genom Oscar Norlin och en nick till seger 3–2 på tilläggstid genom Marcus Haraldsson.

Sif hade i 80:e minuten tvingats till ett byte av målvakt då Richard Nordlund ersatts av Lucas Lidberg.

– Det var inte mycket att göra på de två mål som vi släppte, säger Gustav ”Gurra” Kjellström, anfallare i Sif.

”Glömt bort känsla”

På grund av pandemin var tisdagskvällens fajt på Nya Sifgården både den första och sista träningsmatchen innan lördagens seriepremiär mot Oddevold. Dessutom spelades kampen inför publik. 100 var tillåtet men riktigt så många var inte på plats i det strålande sommarvädret.

Linus Andersson i Sif försöker få kontroll på bollen. Bild: Pontus Soderman
Linus Andersson i Sif försöker få kontroll på bollen. Bild: Pontus Soderman

Hur var det att spela idag?

– Jag var inte nervös inför matchen. Jag brukar alltid få en liten känsla av att ”nu är det match”. Men nu var det så länge sedan att man glömt bort den känslan.

Är det bra eller dåligt?

– Egentligen är det dåligt. Men det går nog ganska fort att komma tillbaka till att det nu är det tävling.

Hur var det att spela inför publik?

– Det var jättebra – jävligt kul! Att höra publiken jubla eller ropa ”bra Gurra!” är sådant som gör det extra kul. Det var fint att se alla tillbaka.

”Rätt överlägsna”

Den gänglige forwarden inledde på bästa möjliga sätt. I den tredje minuten sprintade han sig loss från sin bevakning och satte bollen delikat i det bortre krysset.

Gustav Kjellström har gjort 1–0 till Sif och gratuleras av sina lagkamrater. Bild: Pontus Soderman
Gustav Kjellström har gjort 1–0 till Sif och gratuleras av sina lagkamrater. Bild: Pontus Soderman

Det är det enda som du har övat på senaste veckan?

– Nej, det är mer – fem månader, säger ”Gurra” och ler.

Gauthiod kvitterade i den 34:e minuten på nick av Jonatan Nilsson efter inlägg från vänster efter ett riktigt mönsteranfall. Detta var i praktiken gästernas enda målchans av rang i första halvlek.

Jesper Widenbäck återställde ordningen till ledning 2–1 i den 37:e minuten.

– Jag tycker att vi under större delen av matchen var rätt överlägsna i spelet. Jag tycker att vi ska ge oss själva en klapp på axeln för att vi spelade bra fotboll, säger han.

– Både jag och några till hade lägen att sätta fler. Men det är väl bättre att bränna dem nu än på lördag mot Oddevold och vidare i serien.

Mer krävande

I tisdagens match spelade Sif på pappret 4-4-2. Bitvis var det 4-4-1-1.

– Det är mer krävande att vara forward i år än vad det var förra året. Det är tydligare instruktioner hur vi ska pressa som anfallare. Vi är ju en del av försvaret. Kan vi försvåra deras passningsvägar upp i banan så underlättar det för resten av laget.

Vad ger den här matchen er inför lördagens seriepremiär?

– Jag tycker ändå att det ska ge självförtroende hos alla. Jag ska gå in till gubbarna och säga att vi ska vara nöjda!