Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På tisdag kväll spelar Sif träningsmach mot Gauthiod och på lördag eftermiddag är det seriepremiär hemma mot IK Oddevold. Till båda matcherna är publik välkommen men max 100 personer. Bild: Tony Balogh
På tisdag kväll spelar Sif träningsmach mot Gauthiod och på lördag eftermiddag är det seriepremiär hemma mot IK Oddevold. Till båda matcherna är publik välkommen men max 100 personer. Bild: Tony Balogh

Sif välkomnar 100 personer

Publik är från och med den 1 juni välkomna att se Stenungsunds IF spela match. Totalt välkomnar klubben 100 personer att se matcherna hemma på Nya Sifgården i Stenungsund.

För en tid sedan öppnade Folkhälsomyndigheten upp för publik på bland annat fotbollsmatcher.

Lagom till helgens seriepremiär i bland annat division 2 norra Götaland, där Sif ställs hemma mot IK Oddevold, har klubbarna fått större klarhet i hur de ska gå till väga.

– Vi siktar på 100 stående personer. Vi har ett styrelsemöte på tisdag kväll där vi kommer att gå igenom en del, säger Henrik Frendin, föreningsutvecklare på Stenungsunds IF.

– Vi gjorde ju samma övning fast med 50 personer då vi mötte Elfsborg (i Svenska cupen hösten 2020 – reds.anm) med 25 personer på ena långsidan och 25 på den andra med två olika separata entréer och avspärrningar, så att man inte kan gå över till varandras sidor, säger han.

– Jag tänker att det blir samma övning nu fast med 50 personer på varje sida.

Nyordningen gäller från och med tisdagskvällens träningsmatch på Nya Sifgården mot seriekollegan IK Gauthiod liksom seriepremiären på samma anläggning mot IK Oddevold.

Bohusläns FF har skapat ett dokument som ska ligga till grund för den kommande säsongen.

Enligt denna ska föreningarna bland annat ”utforma lokaler, områden och utrymmen på ett sådant sätt att trängsel undviks och att deltagare kan hålla ett från smittskyddssynpunkt säkert avstånd från varandra”.

Det ställs krav på att kunna tvätta händerna med tvål och vatten liksom erbjuda handdesinfektion.

Varje förening ska också räkna ut hur många som kan släppas in på en match där varje person ska ha fem kvadratmeter.

Alternativet är sittande publik men där är maxtalet satt till 500 personer. En meter i varje riktning gäller mellan personer eller sällskap.

Viktigt att notera är att det inte går att kombinera. Antingen står eller sitter publiken.