Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Holmberg och Klara Gustafsson i Stenungsunds IF:s färger. Tjejerna är också klara för ännu en säsong i innebandylaget FBC Partille. Bild: Tony Balogh
Emma Holmberg och Klara Gustafsson i Stenungsunds IF:s färger. Tjejerna är också klara för ännu en säsong i innebandylaget FBC Partille. Bild: Tony Balogh

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Siktet inställt på allsvenskan

Båda kommer den här säsongen att spela fotboll för Stenungsunds IF i division 3 men Emma Holmberg och Klara Gustafsson är också klara för ännu en säsong i division 1 i hårdsatsande innebandylaget FBC Partille.

Inför säsongen 2020/21 – den som inte ens blev halv och väldigt rumphuggen – lämnade duon Stenungsunds IBK för spel i Partille.

Båda har nu valt att förnya respektive kontrakt med Partille inför 2021/22. Men:

– Jag ska börja plugga till hösten och det vet Partille om, säger forwarden Klara Gustafsson.

– Mitt förstaval är Chalmers. Då kommer jag att fortsätta i Partille. Mitt andrahandsval är Lund och sedan Karlstad, säger Klara.

När får du besked om vilken utbildning det blir?

– Det är väldigt sent i år. Det är den 16 juli.

Emma flyttar – kanske

På samma sätt som Klara har även Emma förlängt med ett år.

– Men jag kommer att köra på som vanligt med Partille – det är inga konstigheter, säger hon som dock inte vet om hon bor kvar i Stenungsund eller flyttar till Göteborg.

– Jag studerar sista året till inredare och jobbar lite extra. Det händer nya grejer som jag inte riktigt kan gå ut med riktigt ännu, säger Emma.

Klara tvåa i skytteligan

Klara beskriver sin första säsong i Partille som ”lyckad”.

– Försäsongsmatcherna gick inte så bra, men det är kanske inte så konstigt med tanke på att det var ett nytt lag och ett nytt spelsystem, säger Klara.

– Men när väl serien börjat och vi spelat in oss tyckte jag att det funkade bra med min kedja och resten av laget, säger hon.

– Felicia Andersson hade en poäng mer än mig (17 istället för 16) – hon spelar i samma kedja som jag – så jag kom tvåa.

Och för att undvika missförstånd: Felicia vann skytteligan för hela division 1 västsvenska med Klara som tvåa.

Medan Klara spelar i förstafemman har Emma sin plats i andrafemman. Även Emmas säsong har varit bra.

– Jag testade att spela som högerforward ett tag men på de senaste träningarna var det mer som toppforward med en centerroll, säger hon.

– Det passade mig mycket bättre. Det var tråkigt att man inte kunde spela fler matcher.

Ska till allsvenskan

Partille är ett jämnt lag.

– Träningarna blir bättre och man utvecklas mer som spelare. I de flesta matcherna är vi nästan alltid det lag som kan styra tempot, säger Klara.

På damsidan är SSL högst, därefter allsvenskan och sedan division 1. Partilles mål är glasklart: ta sig till allsvenskan.

– Vi vann alla matcher i vår serie och skulle ha antagligen ha fått spela kval. Vi skulle ha mött andra division 1-lag som vi, på pappret, antagligen hade vunnit mot, säger Klara.

– Det är det som är målet och det är det som alla är taggade på, kan jag tänka mig, säger Emma.

Hur är Partille IBS som förening – generellt sett?

– Jag trivs extremt bra säger hon.

– Det är en satsande förening med en tränare (Sebastian Idehed) som också vill utveckla spelare. Det är en väldigt bra förening både för unga och äldre spelare.