Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sju publikröster om att åter få se levande fotboll

Inte sedan oktober förra året har publik fått se levande fotboll på plats. Lokaltidningen tog pulsen på några i den publik som såg tisdagskvällens match på Nya Sifgården.

På Stenungsunds träningsanläggning möttes Sif och gästande IK Gauthiod. Det senare laget vann till slut med 3–2. Det var genrepet inför lördagens seriepremiär som för Sif:s del sker hemma mot Oddevold.

På förhand var det möjligt för 100 personer att närvara för att se matchen. Så många var det inte runt gräsrektangeln men kanske någonstans mellan 50 och 75 personer.

De flesta tog plats på samma långsida som huvudbyggnaden det vill säga med solen i ansiktet.

Någon försäljning av kaffe, choklad eller korv med bröd skedde inte denna kväll men det var inte det viktigaste utan det var att – äntligen – åter kunna få se levande fotboll på plats.

Den kanske mest långväga gästen var Marcus Dahlin. Han kommer från Stenungsund men är till vardags handbollsproffs i danska SönderjyskE.

– Jag kom hem i lördags från Danmark. Slutspelet var avklarat för vår del. Min kusin frågade om jag ville kolla på fotboll och jag hade inget bättre för mig. Det är gott väder och solen skiner, sa Marcus.

– När jag ser all publik är det blandade känslor. Det är kul att man får komma och se fotboll igen och att det öppnar upp. I Danmark har det varit ”no go” sedan i september det vill säga ingen publik. Den 21 maj öppnades det upp för åskådare.