Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jonathan Fhager-Karlsson får fortsätta att drilla SIF-spelarna i väntan på premiär. Bild: Niklas Ohlson
Jonathan Fhager-Karlsson får fortsätta att drilla SIF-spelarna i väntan på premiär. Bild: Niklas Ohlson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Smittspridningen stoppar fotbollen – ”Haft det på känn”

Restriktionerna mot smittspridningen av covid-19 förlängs. Det innebär att Stenungsunds IF får vänta med sin premiär – igen.

Stenungsunds IF skulle har åkt till Lidköping 1 maj för seriepremiär borta i fotbollens division 2 norra Götaland herr. Det blir inget av det, Folkhälsomyndigheten och regeringen förlänger restriktionerna till och med 17 maj, som innebär att enbart träning är tillåten för lag på SIF:s nivå. Det är bara de tre högsta divisionerna som kan träna och spela match.

Beskedet kommer inte som någon chock för tränaren Jonathan Fhager-Karlsson.

– Vi har haft det på känn och tror inte att det blir då (17 maj) heller. Det är lite dumt att besluten kommer i treveckorsintervaller. Det hade varit skönare att veta minst sex veckor innan. Då hade vi haft större marginaler. Med premiär i början av juni hade vi kunnat ta paus nu, säger han.

Motivationen bra

Laget tränar på lördag och då ska man tillsammans bestämma om det blir en paus från träning eller om de fortsätter att köra på.

– Det lutar åt att vi tar en paus.

Hur har motivationen varit?

– Det har varit jättebra motivation, men nu börjar det bli lite svårare när vi inte vet riktigt. Men spelarna har skött sig exemplariskt.

Tidigare har Svenska fotbollförbundet informerat lagen i division 2 och 3 att om inte det blir grönt ljus för matcher i 1-2 maj, så skjuts seriepremiärerna upp till tidigast 22-23 maj. Ett senare alternativ är 5-6 juni. Det blir heller inget kval upp eller ner senare i höst, Seriespelet med dubbla mötet prioriteras före kvalspel. Det berör däremot inte de lag som skulle ha gått upp respektive åkt ur utan kval, till exempel seriesegraren och laget som slutar sist i serien.

– Blir det en helsäsong med start i juni lägger vi matcher till november. Det blir väl tre vardagsmatcher. Det löser vi. Det svåra är att spela in i december, säger Jonathan Fhager-Karlsson