Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den uteblivna premiären i allsvenskan i segling gör att Stenungsunds lag får tänka om kring de kommande tre seglingarna. Alla i laget kommer inte att få en möjlighet att tävla för laget. Bild: Daniel Stenholm
Den uteblivna premiären i allsvenskan i segling gör att Stenungsunds lag får tänka om kring de kommande tre seglingarna. Alla i laget kommer inte att få en möjlighet att tävla för laget. Bild: Daniel Stenholm

Stenungsunds allsvenska seglingslag får tänka om

En deltävling gick bort – tre återstår. Men antalet seglare i laget är lika stort. Stenungsunds allsvenska seglingslag har en del att fundera på kring vilka som ska ges möjlighet att delta i årets allsvenska.

Den gångna helgen skulle den första deltävlingen av fyra i allsvenskan i segling ha genomförts i Skanör i sydvästra Skåne.

Den pågående pandemin satte dock stopp för detta.

– Första deltävlingen blir istället den 18-20 juni i Långedrag (i Göteborg). Därefter är det en i augusti och en i september, säger Clara Svensdotter, lagkapten och huvudansvarig för Stenungsunds segelsällskaps lag.

Att det skulle bli inställt i Skanör kom inte som en total överraskning.

– Vi hade det väl på känn. Visst, det var kort inpå men det var inte så oväntat. Det var ju de förlängda rekommendationerna som avgjorde, säger hon.

– Vi får ju hoppas att det går (att tävla) efter den 1 juni. Det är ju mycket som tyder på det.

StSS hade tidigare i år 18 anmälda seglare i sitt lag som skulle ha fördelats ut på fyra deltävlingar.

Clara är mitt uppe i förberedelserna för sin examen och har ännu inte hunnit ta tag i frågan.

Det kanske var bra att den första deltävlingen blev inställd?

– Jag skulle faktiskt inte ha varit med på den första deltävlingen just för att jag inte hinner riktigt. Jag har därför inte hunnit laborera med hur vi ska göra med laget, säger Svensdotter.

– Det vore kul om så många som möjligt kan vara med, men vi var ju ganska många från början. Det blir nog så att alla tyvärr inte kommer att få vara med, säger hon.

– Men det är några som får stå över i år och det är ju synd.