Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Thuvik i Brynäs och Modos Marion Allemoz i närkamp i en match som spelades den gångna säsongen. Bild: ERIK MÅRTENSSON
Hanna Thuvik i Brynäs och Modos Marion Allemoz i närkamp i en match som spelades den gångna säsongen. Bild: ERIK MÅRTENSSON

Thuvik förlängde med Brynäs: ”Det var rätt så självklart för mig”

Hanna Thuvik har förlängt sitt kontrakt med Brynäs i ytterligare två säsonger till och med 2022/23.
– Jag trivs jättebra och det har fungerat bra med laget, säger hon.

Den Rönnängsfostrade anfallaren har ett förflutet i SDHL-klubben Göteborg HC men flyttade inför säsongen 2020/21 till den anrika klubben från Gävle som nästa år firar sitt 110-årsjubileum.

Klubben är nöjda med Hannas gångna säsong – så nöjda att de har kontrakterat henne fram till och med säsongen 2022/23.

– Det var klubben som frågade mig om jag ville fortsätta spela, säger Thuvik som under året som gick spelade SM-final där laget förlorade mot Luleå.

– Det var rätt så självklart för mig att fortsätta. Jag trivs jättebra och det har fungerat bra med laget, säger hon.

”Viktig pusselbit”

Klubbens damansvarige Erika Grahm säger så här på klubbens officiella hemsida om Thuvik:

”Hanna är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Därför är vi väldigt glada att hon valt att förlänga med oss. Hon blommade ut rejält efter jul under förra säsongen och därifrån vill vi bygga vidare. Hon är stark i puckhanteringen och en riktig vinnarskalle med ambition att alltid utvecklas” säger Grahm.

– Det var kul att få höra det! Jag känner igen mig, säger Thuvik.

Vad var det som hände efter julen?

– Ju längre säsongen gick desto mer hittade man sin plats i laget och det både på och utanför isen. Det är de pusselbitarna som gäller för att man ska kunna prestera, säger hon.

– Jag kände att jag fick allt på plats och att det var ishockey jag kunde fokusera på. Jag fick också några stabila kedjekamrater i Emma Murén och Hanna Rylander.

Tar studenten

Under den gångna säsongen noterades Thuvik för 13 poäng på 36 grundseriematcher fördelade på fem mål och åtta assists i Brynäs. I GHC fick hon säsongen 2019/20 ihop 17 poäng (nio plus åtta) på 32 kamper.

Förutom ishockey har Hanna läst klart barn- och fritidsutbildningen, men hon vet ännu inte om det blir ett arbete inom det eller inte. Det krävs ett arbete upp till ishockey för att det ska gå ihop ekonomiskt.

– Just nu är jag hemma (på Tjörn) för brorsan tar studenten. Sedan ska jag upp till Gävle och ta studenten.

Läger i Grekland

Försäsongen är igång sedan en månad tillbaka. Förutom Brynäs har Hanna hunnit med ett träningsläger med det svenska damlandslaget vilket skedde i Grekland.

Hanna under träning med det svenska damhockeylandslaget. Hon kom nyligen hem från ett fysläger i Grekland. Bild: NILS JAKOBSSON
Hanna under träning med det svenska damhockeylandslaget. Hon kom nyligen hem från ett fysläger i Grekland. Bild: NILS JAKOBSSON

– Där fick man också köra igång försäsongen med en massa pass. Det var ett rent fysläger. Det var 25 grader och sol när vi sprang i backarna. Det var tufft, säger hon.

Lägret i Grekland kommer under sommaren att följas av fler läger med träningsmatcher.

– Det är ganska många läger innan OS-kvalet som är i november någon gång, säger hon.

Förlängt kontrakt med Brynäs, uttagen till landslag och studenten – finns det något moln på din himmel?

– Just nu finns det inga! Jag har fått färdigt skolan. Nu kan jag fokusera på ett annat sätt och göra lite som man vill.