Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tjörns kommun har valt att sponsra de tre ungdomslandskamper som ska spelas på Tjörns Sparbank Arena i Skärhamn med sammanlagt 30 000 kronor. Första matchen – F16-mötet mellan Sverige och Tyskland – spelas idag tisdag 14 september. Bild: SvFF
Tjörns kommun har valt att sponsra de tre ungdomslandskamper som ska spelas på Tjörns Sparbank Arena i Skärhamn med sammanlagt 30 000 kronor. Första matchen – F16-mötet mellan Sverige och Tyskland – spelas idag tisdag 14 september. Bild: SvFF

Tjörns kommun sponsrar tre ungdomslandskamper

Tjörns kommun ställer upp som sponsor för tre ungdomslandskamper i fotboll i Skärhamn där Skärhamns IK står som medarrangör.
Kommunen satsar 30 000 kronor i stöd för evenemangen som inleds idag tisdag och avslutas torsdagen den 23 september.

Landskapsserien startar idag tisdag med en F16-landskamp där Sverige möter Tyskland på Tjörns Sparbank Arena i Skärhamn. Matchandet fortsätter på torsdag då Tyskland möter Norges 16-årsflickor, också det i Skärhamn.

Tjörnklubbens tredje medarrangemang blir torsdagen den 23 september då Sverige möter Norge i en landskamp för pojkar 15 år. Övriga matcher i landskampsserien spelas i Kungshamn och Brastad i Norra Bohuslän.

LÄS MER: Ytterligare landskamp till Skärhamn

Tjörns kommun får exponering på plats för sina sponsorpengar. Kommunen går in med 10 000 kronor per match för att täcka olika omkostnader i samband med matcherna och då bland annat mat och dryck till deltagare och frivilliga funktionärer samt hyrtoaletter.

Förutom Svenska Fotbollsförbundets sponsorer får nu också Tjörns kommun möjlighet att exponera sig både på arenan och utanför bland annat med flaggor. Kommunstyrelsen på Tjörn konstaterar att arrangemangen uppfyller sponsorkraven och beviljar därför 30 000 kronor totalt.

Det är första gången som Skärhamns IK står som arrangör av landskamper i fotboll. Detta har tidigare inte varit möjligt då dessa arrangemang alltid tidigare skall spelas på naturgräs. Denna regel har man lättat på. Skärhamns IK har efter granskning från Svenska Fotbollsförbundet fått ja för att arrangera dessa tre landskamper.

Mikael Wireby, kanslichef på Bohusläns Fotbollsförbund, ser mycket positivt på att klubbar i distriktet får chansen att arrangera landskamper av detta slag.

LÄS MER: Klart med landskamper i Skärhamn

Skärhamns anläggning är godkänd för landskampsspel samtidigt som det krävs mycket folk för att arrangera landskamper av detta slag. Skärhamns IK:s barn och ungdomsspelare blir också engagerade.