Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Berggren till höger har tillsammans med Jonathan Fogelström spelat fram Kyle Meeh till vänster som avgjorde i sudden death til 3–2 för Stingers hemma mot Kungälv den 11 oktober 2020. Bild: Linus Olsson
Daniel Berggren till höger har tillsammans med Jonathan Fogelström spelat fram Kyle Meeh till vänster som avgjorde i sudden death til 3–2 för Stingers hemma mot Kungälv den 11 oktober 2020. Bild: Linus Olsson

Den här artikeln kan bara du som prenumererar läsa.

Trotjänaren förlänger med Stingers

Han var en gång ung och en nykomling men är idag rutinerad och en trotjänare. Den 26-årige forwarden Daniel Berggren är klar för sin elfte säsong i rad för Stenungsunds HF.

Man får ta det onda med det goda.

Häromdagen drog Daniel ut en visdomstand (”det var ett planerat läkarbesök”) men han kan trösta sig med en anställning.

– Jag har gått en utbildning under två års tid. Den 29 april blir jag anställd på Borealis som drifttekniker, säger Daniel.

– Jag har funderat på vad jag var sugen på att göra. Jag har en del polare som är nöjda med det jobbet. Jag ville därför ge det ett försök, säger han.

Han har tidigare lagkamrater, däribland Linus Johansson och målvaktstränaren Adam Bengtsson, som arbetat på industrierna och därför till viss del blivit inspirerad av dem.

Elfte säsongen i rad

Lagkamrat, ja.

Daniel har i dagarna förlängt sitt kontrakt med moderklubben Stenungsunds HF. Säsongen 2021/22 blir därmed hans elfte i rad!

– Ja, det har blivit en del. Jag gjorde några matcher 2010/11 men den första riktiga säsongen för mig var 2011/12, säger Daniel.

– Jag har nog flest säsonger följd av (lagkaptenen Jonathan) Fogelström. Om inte Hjalmar (Holmstedt) skriver på; han är ett år äldre än mig men vi kom upp i A-laget samtidigt, säger han.

– När man är yngre ser man ju upp till de äldre i laget. Det jag kommer ihåg mest från den första säsongen var att det var ganska coolt att att vara i A-laget. Nu har man väl vant sig, säger han.

Tar hand om de nya

En kärna i laget från Stenungsund har alltid funnits (”det är därför det alltid har varit roligt att spela”) kryddat med yngre nykomlingar från egna led och andra klubbar liksom utländska spelare (”det senare visar att föreningen ändå vill tävla”).

Daniel gör kommande säsong sin elfte i rad för Stenungsunds HF. Bild: SHF
Daniel gör kommande säsong sin elfte i rad för Stenungsunds HF. Bild: SHF

Han var en ung spelare som togs om hand av de äldre.

– Mattias Sandberg och Tobias Frykegård var på sin tid väldigt duktiga på att få alla åt samma håll, säger han.

Nu är det Daniel tillsammans med bland annat nämnde Fogelström i spetsen som visar vägen för nykomlingarna.

– De flesta som varit i föreningen länge vill också föreningen väl. Många försöker ta den rollen men det är väl automatiskt Fogelström i egenskap av lagkapten, säger Daniel.

– Vi är också en grupp som gärna gör saker tillsammans. Det är viktigt inte minst med de utländska spelarna, säger han som följer sina forna lagkamrater via sociala medier.

Saknar ishockeyn

Att Daniel nu förlänger betyder inte bara att klubben, med sportchefen Henrik Rehnberg i spetsen, har förtroende för Daniel utan också för att Berggren trivs med det hockeyliv som av kända skäl bara blev en handfull matcher lång säsongen 2020/21.

– Det är klart att man saknar hockeyn! Men det är båda delar för man inser hur mycket tid man har för annat än hockey, säger Daniel om den sport som är en stor del av vardagen.

– Hockey är en sådan sport att man är på plats långt innan träningen börjar. Man träffar laget extremt mycket under en säsong. Men man saknar så klart också matcherna, säger han om det seriespel som är tänkt att starta i slutet av september.

Försäsongen för Stingers har dock inte kommit igång än. Ett datum för när den kollektiva träningen kan påbörjas har inte kommunicerats ut ännu.

– Just nu får vi hålla igång själva med gym, säger Daniel.